Un român condamnat pentru aproape 60 de spargeri, cere clemență

Doi ani și zece luni de închisoare a fost decizia justiției austriece pentru un român care a cauzat, împreună cu alți complici, aproape 60 de furturi, fiind sustrase bunuri de circa 83.000 de euro. Bărbatului i s-au impus 21.000 de euro despăgubiri. Hotărârea nu este definitivă.

Cazul său a atras însă atenția datorită faptului că a cerut clemență din partea judecătorilor, motivând că are un copil de două luni și că promite că vrea să înceapă o nouă viață, departe de infracțiunile pe care le-a comis până acum.

Românul și-a arătat intenția imediat ce a primit sentința, colaborând cu poliția austriacă. El a descris cu lux de amănunte unde, cu cine și în ce mod a dat spargerile.

Tânărul de 23 de ani a mărturisit de la început și acesta a fost cel mai important motiv pentru atenuarea sentinței.

Românul a dat lovitură după lovitură în numeroase proprietăți, împreună cu alți complici, în septembrie 2019. Paguba totală a bandei românești: peste 83.000 de euro.

Până acum are două condamnări anterioare, pe viitor însă vrea să se schimbe. De aceea s-a predat. A condus poliția la locul faptelor și „a pus toate cărțile pe masă”, scrie vol.at.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply