Un prototip de mască de față de înaltă tehnologie a câștigat premiul MIT

O mască de față echipată cu un senzor care detectează particule de Covid-19 în mediul înconjurător, concepută de un inginer român, și-a adjudecat premiul cel mare la un concurs organizat de MIT Media Lab.

„Masca socială” premiată a lui Burzo Ciprian este o mască minimalistă, transparentă cu un bio-senzor care se conectează la un smartphone. Utilizatorul poate depista printr-o aplicație numărul de patogeni din aerul din jur, poate colecta date despre ceilalți utilizatori din jur și poate calcula riscul de infectare cu Covid-19.

Masca e încă un prototip în lucru și a câștigat competiția organizată de laboratorul MIT ca răspuns la pandemie, care le-a propus inginerilor și designerilor să vină cu soluții creative prin care să reimagineze măștile de față și echipamentele de protecție personală.

„Conectarea măștii la smartphone-ul nostru va fi o opțiune reală în viitor. Ar trebui să știm cine e infectat în zona noastră și să fim informați de smartphone despre ce a descoperit bio-senzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile pe care cu siguranță le va avea masca viitorului.”, a declarat Ciprian Burzo.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply