Un parc nou ar putea apărea în Capitală

Primăria Sectorului 1 vrea să amenajeze un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere.

Terenul cu o suprafata de 11.683 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, este nefolosit şi neîngrijit iar iluminatul public lipseste.

Administraţia Domeniului Public Sector 1 a identificat terenul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48 şi a constatat că este propice pentru amenajarea unui loc de recreere. În prezent, acest teren aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti este nefolosit, neamenajat şi neîngrijit, vegetaţia este lăsată să crească spontan, iar iluminatul public lipseşte.

Locul este acum în proprietatea Municipiului Bucureşti şi trebuie trimis în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Propunerea a fost aprobata in Consiliul Local.

Potrivit proiectului de hotărâre, crearea de noi spaţii verzi este o necesitate în condiţiile în care în România media de spaţii verzi pe cap de locuitor este de 21,3 mp, mai mică decât standardele europene în materie – 26 mp/locuitor şi mult sub recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – 50 mp/locuitor. În Capitală, situaţia se prezintă şi mai rău din acest punct de vedere: potrivit rapoartelor Primăriei Municipiului Bucureşti media de spaţii verzi este de 9 mp/locuitor. „Pentru că bucureştenii au nevoie de aer, au nevoie de verde, ne-am propus ca în Sectorul 1 să identificăm cât mai multe terenuri libere pentru a amenaja locuri de recreere în care locuitorii să se relaxeze în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply