Un nou set de restricţii în România

Guvernul României a comunicat un nou set de restricţii pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, restricţii care se vor aplica pe o perioadă de 30 de zile.

Masca de protecţie este obligatorie în toată ţara pentru oricine a împlinit vârsta de cinci ani în toate spaţiile publice.

Toate instituţiile publice, precum şi toţi operatorii economici au obligaţia să îşi organizeze activitatea şi să îşi adapteze programul de lucru în regim de telemuncă în vederea evitării aglomerării transportului public. De asemenea, activităţile de învăţământ se vor desfăşura online.

În toate localităţile va fi interzisă circulaţia persoanelor în afara gospodăriei între orele 23:00 şi 5:00. Prin excepţie, este permisă deplasarea în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente.

Sunt justificate şi deplasările pentru îngrijirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Sunt interzise reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări şi petreceri în spaţii închise sau deschise.

Se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, pieţelor volante şi a talciocurilor, dar se permite activitatea pieţelor agroalimentare organizate în zone publice deschise cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ îşi vor desfăşura activitatea în intervalul orar 5:00-21:00. După ora 21:00, operatorii economici pot efectua doar livrare la domiciliu.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply