Turiştii din 29 de ţări pot vizita Grecia din 15 iunie

Autorităţile elene au declarat că frontierele ţării se vor deschide pentru vizitatori din 29 de ţări începând cu 15 iunie, cu câteva zile înainte de începerea sezonului turistic de vârf.

Ţările în cauză sunt: Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Cipru, Israel, Elveţia, Japonia, Malta, Bulgaria, China, Croaţia, Australia, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Albania, Estonia, Letonia, Liban, Lituania, Ungaria, Coreea de Sud , Serbia, Muntenegru, România, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă şi Finlanda.

Vizitatorii vor fi testaţi aleator, a comunicat Ministerul Turismului, iar guvernul va monitoriza şi evalua evoluţiile legate de coronavirus.

Lista va fi actualizată înainte de 1 iulie, se afirmă în acelaşi comunicat.

Naţiunea mediteraneană, care a depăşit o criză a datoriilor de peste un deceniu la sfârşitul anului 2018, se bazează foarte mult pe turism pentru o redresare economică.

O carantină la nivel naţional impusă în martie a ajutat Grecia să limiteze răspândirea infecţiilor cu COVID-19 la ceva mai puţin de 3.000 de cazuri, un număr relativ redus comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană, dar sectoarele de afaceri şi turism, practic, au fost blocate.

Aproximativ 33 de milioane de turişti au vizitat Grecia anul trecut, generând venituri de 19 miliarde de euro.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply