Teste rapide de depistare a coronavirusului în aeroporturi, în Italia

În Italia, autorităţile intenţionează să introducă teste rapide de depistare a coronavirusului în aeroporturi. De asemenea, vor să intoducă și controale mai amănunţite în toate aeroporturile din Italia, pentru pasagerii care vin din ţările cu risc epidemiologic ridicat, printre care şi România.

Aceste teste se efectuează deja de două săptămâni în Autogara Tiburtina din Roma, în special călătorilor care vin cu autocare din România şi Ucraina.

Ministru Speranza ia o astfel de măsură, care va intra în vigoare zilele următoare, pentru a evita ca eventualii pacienţi pozitivi, care revin din vacanţe, să extindă epidemia în Peninsulă.

Autorităţile sanitare italiene sunt preocupate de numărul de noi cazuri de contaminare care creşte de la o zi la alta, în special a celor care revin din vacanţe din ţări ca Spania, Grecia, Malta şi Croaţia.

O altă îngrijorare este aceea că vârsta medie a noilor contaminanţi este, în prezent, sub 40 de ani, ceea ce înseamnă că în special tinerii, deseori fără sau cu uşoare simptome, transmit coronavirusul.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply