Teatrul Naţional la Festivalul Kontakt  din  Polonia

          Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti participă cu spectacolul „Trei surori. Un scenariu (ne)firesc de liber” după Cehov, în regia lui Radu Afrim, în calitate de invitat, la Festivalul Internaţional de teatru Kontakt de la Torun, Polonia.

         Reprezentaţia va avea loc joi, de la ora 18,00 (ora locală), pe scena mare a foarte modernului Centru Cultural şi de Congrese Jordanki din Torun şi va fi urmată de o întâlnire cu presa şi cu spectatorii, arata un comunicat agerpres.ro.
Spectacolul live va fi transmis şi în direct, prin platforma proprie de streaming online (VOD) a festivalului.Din distribuţie fac parte Raluca Aprodu, Natalia Călin, Flavia Giurgiu, Marius Manole, Emilian Oprea, Istvan Teglas, Irina Movilă, Ada Galeş, Ciprian Nicula, Florin Călbăjos.

         După doi ani în care s-a desfăşurat în formulă online din cauza pandemiei, odată cu ediţia din 2022, Festivalul Kontakt se reia într-o formulă completă, hibridă, cu spectacole prezentate live, pe scenă, completate cu transmisii directe şi difuzări online, precizează sursa citată.

           În cadrul ediţiei din acest an a festivalului au fost invitate patru spectacole străine. Pentru prima dată într-un turneu internaţional, spectacolul Teatrului Naţional „I.L Caragiale” din Bucureşti face parte din această selecţie, alături de cele din: Elveţia – „Cântece fără cuvinte” – regia Thom Luz (Bernetta Theaterproduktionen, Zurich), Republica Cehă – „Iluzii pierdute” dramatizare după Balzac, regia Jan Mikulasek (Teatr na Zabradli, Praga) şi Lituania – „Poveşti din pădurea vieneză”, dramatizare după Odon von Horvath – regia Yanna Ross (Teatrul Tineretului din Vilnius).

           Spectacolul regizat de Radu Afrim după Cehov este o revitalizare halucinantă şi extrem de actuală a unei poveşti spuse de sute de ori, un spectacol puternic, original şi şocant care, la fel ca toate creaţiile marca Afrim, îi va scoate pe spectatori din zona lor de confort – se menţionează în comunicat, citat de agerpres.ro

Credit info si foto : agerpres.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply