Țările din UE riscă să rămână fără seringi, tampoane sterile şi echipamente de protecţie

Uniunea Europeană a avertizat statele membre cu privire la riscul epuizării stocurilor de seringi, tampoane sterile şi echipamente de protecţie necesare pentru o potenţială vaccinare în masă împotriva infecţiei cu coronavirus.

UE a îndemnat statele membre să analizeze împreună posibilitatea de achiziţionare a unor asemenea materiale, relevă un document UE, citat de Reuters.

Bruxelles-ul a cerut, de asemenea, guvernelor blocului european să analizeze posibilitatea achiziţionării în comun a injecţiilor împotriva gripei şi să crească numărul de persoane vaccinate pentru a reduce riscul unor îmbolnăviri simultane de gripă şi COVID-19 în toamnă.

Până acum nu a fost dezvoltat complet un vaccin împotriva COVID-19, dar mai multe ţări din lume încearcă să îşi asigure stocuri de seringi şi stocuri de viitoare potenţiale vaccinuri, pentru a începe rapid o campanie de imunizare a populaţiilor. Unele state speră că acest lucru se va întâmpla chiar din acest an.

„Odată dezvoltate, vaccinurile sunt livrate, fără seringi şi alte materiale necesare. Ar putea fi stocuri insuficiente”, au specificat, săptămâna trecută, surse din Comisia Europeană a experţilor medicali din ţările membre, în cadrul unei reuniuni la care s-a discutat despre stocurile de seringi, tampoane sterile, spirt şi echipamente de protecţie, inclusiv măşti, deţinute de ţările membre ale UE.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply