Targ de sanziene la Muzeul Taranului Roman

Asociaţia Kogaion 115  vă  invită în perioada 23 – 25 iunie 2023 la Târgul de Sânziene, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Data de 24 iunie, ziua de Sânziene, este decretată de mai mulți ani ca fiind “Ziua Internațională a Iei”, motiv pentru care la evenimentul din această perioadă vor fi expuse cele mai frumoase ii din fiecare zonă a țării.

Pentru sărbătoarea cunoscuta in popor și ca Drăgaica, meşteri populari şi meşteşugari vor fi prezenți cu creaţiile lor autentice. Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde  vor fi aduse icoane, straie populare, zgărdane, pristolnice, ceramică pictată cu motive tradiționale, măști populare, obiecte de gospodărie din lemn crestat, haine și genți din piele naturală, vestimentație și jucării din lână împâslită, decorațiuni și uleiuri din lavandă, ornamente din lut. Toate acestea pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi care poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți in 29 iunie.

Gastronomia tradițională este prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: brânzeturi proaspete şi maturate, turtă dulce, plăcinte și prăjituri de casă după rețete arădene și maramureșene, miere și lăptișor de matcă, zacuscă și siropuri, fructe și legume proaspete, sucuri de cătină și de aronia, șerbeturi pe alese.

Cei care apreciază obiectele vechi şi autentice vor găsi la anticarii prezenți la târg unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război din lână vopsită cu esențe vegetale.

Pentru că la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită, bucătarii vor prepara borș de pește, ciorbă cu afumătură, sarmale la ceaun, tochitură, ardei umpluți, păstrăv și crap la grătar.  Plăcinte delicioase vor fi preparate deasemenea la fața locului.

Sâmbătă, 17 iunie și duminică 18 iunie, de la ora 18.00, va funcționa Atelierul de grafică, în care puteți învăța cum să vă creați propriul tablou grafic cu înger. Rezervări se fac prin mesaj pe whatsapp la 0732627222.

Program zilnic:   orele 10:00-19:00

Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803

Foto credit: Costumul face parte din colecția Mihaela Chilian – Fondator comunitatea

#DomnițeCuAltițe #targdeSanziene#traditional#mestesugar#popular

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply