Târg de locuri de muncă pentru diaspora, la Iaşi

     În luna august – luna diasporei, mulţi români care trăiesc peste hotare s-au întors în vacanţă în ţară. Autorităţile din Iaşi au ales această perioadă pentru a organiza  un târg de locuri de muncă pentru diaspora. Evenimentul desfăşurat pe pietonalul Ştefan cel Mare în data de 26 august a avut ca scop principal informarea românilor din diaspora sosiţi în zonă asupra oportunităţilor de angajare pe piaţa muncii ieşene şi a posibilităţilor de relocare la Iaşi.

      Organizat de Biroul Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi evenimentul în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), târgul face parte dintr-o campanile mai largă a autorităţilor române de atragere a conaţionalilor care trăiesc peste hotare şi se gândesc la întoarcerea în ţară.

        Mulţi au emigrat în urmă cu 20 -30 de ani iar condiţiile socio-economice şi decalajele dintre diferite ţări s-au schimbat între timp.

       „Cetăţenii români din diaspora care doresc să se reîntoarcă acasă şi să devină persoane active pe piaţa muncii vor avea oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţiali angajatori ieşeni sau de a primi informaţiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanţilor AJOFM Iaşi şi ai Biroului Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi”, se arată într-un comunicat al municipalităţii ieşene.

        Românii din diaspora care nu pot participa pot să afle  ce locuri de muncă sunt disponibile şi în ce sectoare. Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziţie de AJOFM Iaşi către oficiile diplomatice şi consulare, centrele consulare, asociaţiile româneşti din diaspora şi mass-media de limba română din afara graniţelor.

     La Târgul locurilor de muncă pentru românii din diaspora din programului Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! – ediția 2022,  îşi prezintă ofertele 20 de angajatori din domeniul medical, industrie sau alimentație.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply