Studiu: Profilul persoanelor infectate cu COVID-19 s-a schimbat

Spania a înregistrat de la începutul pandemiei aproape 260.000 de cazuri de COVID-19, iar profilul persoanelor contaminat s-a schimbat de-a lungul acestor luni.

Conform unui raport al Institutului de Sănătate „Carlos al III-lea”, bazat pe analiza a 23 de mii de cazuri, vârsta medie a persoanelor contaminate a scăzut de la 60 la 48 de ani, iar 25% din cei infectaţi sunt tineri cu vârsta sub 30 de ani.

A scăzut şi numărul celor internaţi în spital, al internărilor la Terapie Intensivă şi al persoanelor decedate. Doar 9% din cei infectaţi sunt internaţi în spital.

Cele mai multe cazuri sunt raportate în prezent în Catalonia, unde jumătate din populaţia primit recomandări să evite deplasările inutile şi s-au închis din nou, pentru 15 zile, parcurile, terenurile şi sălile de sport.

Institutul „Carlos al III-lea” mai arată şi că 56% din cazuri sunt asimptomatici, un procent care s-ar putea ridica la 70%, potrivit experţilor.

Din 10 mai până în prezent un sfert din persoanele contaminate s-au infectat acasă, de la un membru al familiei, 14% într-un dispensar sau cămin de bătrâni şi 11% la locul de muncă.

În ultimele două săptămâni au apărut însă multe focare în industria de fructe şi legume şi în discoteci şi baruri, unde distanţa nu este respectată, iar aglomeraţiile sunt mari.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply