Studiu cu scopul de a accelera cercetările pentru obţinerea vaccinului împotriva COVID-19

Cercetătorii britanici din mai multe institute de sănătate vor încerca să realizeze un studiu cu scopul de a accelera cercetările pentru obţinerea vaccinului împotriva COVID-19.

Un grup de voluntari va primi doze cu noul coronavirus, iar cei implicaţi în proiect speră să diminueze răspândirea bolii, să îi atenueze efectele şi să reducă numărul deceselor.

Într-o primă etapă vor fi selectaţi voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, fără boli asociate, precum cele de inimă, diabet sau obezitate. Mai întâi, medicii vor folosi doze controale de virus, apoi vor testa vaccinul, pentru a vedea dacă previne boala. Cercetătorii vor urmări reacţia organismului uman la diferite doze de virus.

Coordonatorul proiectului a mai declarat pentru BBC că astfel de studii se fac de mai bine de 10 ani, folosind alte tipuri de virusuri respiratorii, şi că ele nu sunt lipsite de riscuri, dar echipa sa va face tot posibilul să le reducă.

Testele se vor desfăşura la Royal Free Hospital şi vor fi conduse de o companie de cercetare medicală specializată în desfăşurarea de astfel de texte, în parteneriat cu Imperial College. Guvernul britanic a alocat peste 33 de milioane de lire sterline pentru această cercetare.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply