Studiu clinic privind un medicament împotriva COVID-19

Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic sugerează că un nou tratament împotriva COVID-19 reduce în mod dramatic numărul pacienţilor care ajung la secţiile de terapie intensivă, transmite compania britanică, producătorul noului medicament.

Tratamentul, furnizat de compania Synairgen cu sediul în Southampton, foloseşte o proteină numită „interferon beta” pe care corpul o produce când dobândeşte o infecţie virală.

Proteina este inhalată direct în plămâni de pacienţii cu coronavirus, folosind un nebulizator, în speranţa că va stimula un răspuns imunitar.

Rezultatele iniţiale sugerează că aceast tratament reduce dramatic – cu 79 de procente – probabilitatea ca un pacient COVID-19 să sufere complicaţii, precum necesitatea ventilării mecanice.

Pacienţii au de două sau trei ori mai multe şanse să se recupereze până la nivelul când activităţile zilnice să nu fie afectate de infecţie, transmite compania Synairgen, care mai menţionează că studiul relevă faptul că s-a înregistrat o reducere „foarte semnificativă” a insuficienţei respiratorii în rândul pacienţilor cărora li s-a administrat această medicaţie.

În plus, perioada medie de spitalizare a pacienţilor s-a redus cu o treime, pentru cei care au primit tratamentul, respectiv în scădere de la nouă la şase zile.

La acest studiu au participat 101 voluntari spitalizaţi pentru tratamentul împotriva COVID-19 în unităţi medicale britanice. Jumătate dintre participanţii la studiul clinic au primit medicamentul, iar cealaltă jumătate au primit placebo, o substanţă inactivă.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply