Starea de alertă va fi prelungită în România

Starea de alertă va fi prelungită în România cu încă 30 de zile, din data de 14 decembrie, păstrând restricţiile de acum. Decizia în acest sens va fi luată în cadrul şedinţei de guvern care se desfăţoară acum la Palatul Victoria.

Astfel, măsura privind interzicerea circulaţiei după ora 23:00, fără un motiv întemeiat, se va menţine şi pe perioada sărbătorilor. Vor rămâne însă deschise pârtiile de schi, cu limitarea numărului de persoane la transportul pe cablu.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat, de asemenea, că vor fi făcute în continuare controale în pieţe: „Vom prelungi starea de alertă şi cu această ocazie, practic, infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou. Pieţele vor fi deschise, motiv pentru care o să rog ANSVSAl şi structurile Ministerului Afacerilor Interne să îşi coordoneze activităţile astfel încât să putem să avem o monitorizare a tot ceea ce înseamnă activitatea în pieţe, pentru a putea să evităm partea aceasta de răspândire a virusului.”

Se discută, de asemenea, despre situaţia din București unde numărul cazurilor de COVID a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar autorităţile au în vedere măsuri suplimentare deoarece se aşteaptă la accentuarea presiunii pe unităţile medicale.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply