Standarde de protecţie împotriva COVID-19 în avioane și aeroporturi

Țările din Uniunea Europeană au convenit asupra unor standarde comune de igienă, cum ar fi distanţarea socială şi purtarea măştilor de protecţie în avioane şi în aeroporturi, pentru a contribui la reducerea răspândirii noului coronavirus, a declarat ministrul german al transporturilor, Andreas Scheuer.

„Sunt încântat că propunerea germană a fost acceptată de colegii mei la nivel european şi că am putut cădea de acord asupra acestor standarde comune”, a declarat dl Scheuer la o conferinţă a industriei aviatice europene.

Măsurile convenite includ protecţia gurii şi nasului pentru pasagerii cu vârste de la şase ani în sus şi distanţarea socială pe aeroporturi în timpul verificărilor de securitate şi check-in.

Trebuie să se garanteze o cotă mare de aer curat în avioane, iar informaţiile trebuie să fie disponibile în mai multe limbi. Cu toate acestea, scaunele din mijlocul rândurilor nu trebuie să rămână libere în aeronave.

Reglementările comune îndeplinesc cel puţin unele dintre cerinţele formulate de companiile aeriene, deoarece standardele diferite de până acum au cauzat confuzii.

Ministerul german al transporturilor a anunţat că acordul a fost aprobat de oficialităţi şi urmează să fie ratificat oficial de miniştrii europeni de resort.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply