Spania se confruntă cu mii de focare de coronavirus

Spania se confruntă cu mii de focare de coronavirus, multe apărute în ultima săptămână, iar zeci de localităţi au impus restricţii şi izolare la domiciliu.

Sate întregi sau cartiere cu zeci de mii de locuitori din Murcia, Catalonia, Toledo sau Insulele Baleare sunt izolate. Cele mai multe focare apar în familii şi în grupurile de prieteni.

Izolarea implică închiderea magazinelor, cu excepţia celor cu produse de bază, interzicerea deplasărilor, cu excepţia celor de forţă majoră şi pentru a merge la serviciu, şi, de asemenea, închiderea barurilor şi restaurantelor, precum şi reducerea numărului de invitaţi la nunţi şi botezuri.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Spania, numărul focarelor de când s-a încheiat starea de urgenţă până în prezent este de aproape 4.000, un sfert dintre ele producându-se numai în ultima săptămână.

Curba epidemiologică se menţine în creştere, cu o situaţie inegală pe zone. Spania este pe locul 9 în lume la numărul de persoane contaminante şi decese din cauza virusului SARS-CoV-2.

9000 de oameni sunt internaţi în spital şi 1.147 se află la terapie intensivă. Ministerul Sănătăţii a decis închiderea discotecilor şi a interzis fumatul în aer liber dacă nu se poate păstra distanţa de siguranţă. Masca este obligatorie în continuare în toate spaţiile, atât în exterior, cât şi în interior.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply