Sistemul paneuropean de pensii

     Românii şi cetățenii tuturor ţărilor Uniunii Europene vor putea contribui din orice stat membruîin care se află. Comisia Europeană a anunţat că incepand cu 22 martie începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP). Acesta a fost adoptat înca din 2019, arată un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Sistemul paneuropean de pensii  reprezinta un sistem voluntar , disponibil la nivelul  întreagii Uniuni, prin intermediul căruia cetăţenii vor putea să economisească pentru pensie. PEPP reprezinta o parte esenţială a Planului de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital si va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional, in fiecare stat membru.

Astfel cetatenii care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilităţi de alegere şi vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite. Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piaţă unică reală şi de o distribuţie transfrontalieră facilitată’

  PEPP  nu inlocuieste ci vine în completarea pensiilor publice.Inregistrându-se o singură dată, furnizorii de pensii personale sunt în măsură să furnizeze PEPP oriunde în UE. “Iar prin canalizarea economiilor către investiţii pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creşterii economice în UE”, a declarat Mairead McGuinness, comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital, citat de Mediafax.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply