Simulare de incendiu la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

–  Pompierii timișeni au efectuat astăzi o simulare de incendiu la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Scenariul a prevăzut că într-un salon al secției de Anestezie Terapie Intensivă ar fi izbucnit un incendiu cu degajări mari de fum și gaze toxice.

Potrivit scenariului, incendiul s-ar fi propagat la fațada clădiri, etajul I și la acoperiș, iar doi pacienți n-ar mai fi putut fi evacuați de către cadrele medicale.

Au participat la exercițiu forțe de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara. La faţa locului au fost dislocate o autospecială de primă intervenţie, două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălţime (autoscară) şi 20 de pompieri.

De asemenea, pe lângă exerciţiul prin care se simulează stingerea unui incendiu, a avut loc şi un exerciţiu de evacuare, atât a personalului medical cât şi a pacienţilor.

„Noi facem în mod constant asemenea exerciţii. Mai mult, periodic are loc instruirea personalului medical de către specialiştii ISU. Trebuie să ştim cum să intervenim de urgenţă în cazul în care se declanşează un incendiu în spital. Este o perioadă foarte complicată. Spitalul este plin. Secţia de Terapie Intensivă are o încărcătură de 100%. Şi asta, de câteva luni bune. Aparatura pe care o folosim este suprasolicitată. Toţi cei care lucrăm în spital suntem obosiţi şi există riscul să facem greşeli. În ultimele luni am reuşit să schimbăm reţelele de oxigen şi cele electrice, dar nu uitaţi că vorbim de o clădire foarte veche, care are nevoie de reparaţii”, spune managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.

Prin aceste exerciţii se urmăreşte instruirea şi pregătirea pentru intervenţie în situaţii de urgenţă a personalului și a echipajelor de intervenţie. „Instituţia noastră efectuează anual astfel de activităţi la unităţile sanitare cu paturi din judeţ. Însă, având în vedere evenimentele nefericite la care am asistat în ultima perioadă, am hotărât să intensificăm aceste activităţi care au rolul de a preveni producerea unei tragedii, dar şi de a pregăti atât echipajele de intervenţie, cât şi personalul spitalului pentru o reacţie de răspuns cât mai rapidă şi cât mai eficientă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă”, spune şeful ISU Banat,col. Lucian Vasile Mihoc.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply