Semnele şi simptomele ascunse ale cancerului pulmonar

Oamenii de ştiinţă din cadrul Fundaţiei Roy Castle Lung Cancer din Marea Britanie, implicaţi în luptă împotriva cancerului pulmonar, au vorbit despre unele simptome ascunse ale acestei boli.

Experţii ne evertizează că cel mai frecvent simptom ascuns este o creştere a vârfurilor degetelor, precum şi o schimbare a formei acestora într-una mult mai curbată.

Un alt semn poate fi semnul unui hipocratism digital adică o deformare a falangelor (extremităţile degetelor), care au tendinţa de a se îngroşa şi a se îndepărta unul de celălalt spre vârf, iar unghiile au un aspect bombat şi lucesc. Acestea ar fi simptomele ascunse ale unei maladii grave, cancerul pulmonar.

Oamenii de ştiinţă explică că aceste manifestări pot fi explicate printr-o scădere a nivelului de oxigen din sânge. Potrivit medicilor, aceste simptome se întâlnesc de obicei la pacienţii cu boli de inimă şi de plămâni.

Un alt simptom ascuns, potrivit oamenilor de ştiinţă, este o inflamaţie ciudată la nivelul feţei, care poate fi direct legată de dezvoltarea unei tumori la nivelul ganglionilor limfatici din zona feţei sau de obstrucţia venei cave, care este provocată de presiunea neoplasmului în sine, explică experţii.

De asemenea, ei au inclus pe lista simptomelor frecvente ale cancerului pulmonar durerile de spate şi de umeri, tuse persistentă, dificultăţi de respiraţie, senzaţie de oboseală, scădere dramatică în greutate şi probleme recurente în piept.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply