Ședința privind românii care au plecat în stare de urgență, la cules de sparanghel în Germania, a fost amânată

Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat în aprilie, în stare de urgenţă, la cules de sparanghel în Germania, a amânat şedinţa de astăzi pentru săptămâna viitoare. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că nu se poate prezenta la audieri, din cauza programului încărcat de lucru.

Săptămâna viitoare va fi invitat la discuţii şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, declara recent că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat atunci pe Aeroportul din Cluj-Napoca, iar acum atenţia va fi îndreptată către Ambasada României din Germania şi ulterior, spre miniştrii transporturilor, de interne şi externe.

Amintim că Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii pentru a verifica legalitatea deplasării celor aproximativ 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, din localităţile lor de origine, unele aflate în carantină, cu strictă supraveghere militară, la Aeroportul internaţional din Cluj-Napoca, în condiţiile în care România era în stare de urgenţă, iar deplasarea persoanelor fizice era interzisă.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply