Se schiază în condiții de primăvară, în Postăvarul

Se schiază în condiții de primăvară pe pârtiile din Postăvarul, din cauza temperaturilor ridicate, au anunțat salvamontișii brașoveni.

Asta înseamnă că zăpada este afânată, îmbibată cu apă, solicită foarte mult articulațiile picioarelor, ba chiar, pe alocuri, stratul de zăpadă este subțiat considerabil.

În aceste condiții, salvamontiștii vă recomandă să reduceți semnificativ viteza și să nu bruscați, pe cât posibil schiurile, pentru a reduce cât mai mult șocurile resimțite și implicit posibilitatea de accidentare.

De asemenea, evaluați-vă corect nivelul de pregătire tehnică și fizică. Nu sunteți pregătiți pentru o anumită pârtie, nu intrați pe ea! Vă puteți accidenta și îi accidentați și pe alții. Luni, salvamontiștii au intervenit în 4 cazuri de accidentări în Poiană și Masivul Postăvarul. Până acum, de la inceputul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 285 de cazuri, în care au fost implicate 292 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply