Se poate călători în România cu paşaport expirat

Cetățenii care se deplasează spre România pe cale aeriană, cu bilete achiziționate la companiile TAROM sau BritishAirways, pot călători și în baza cărților de identitate și pașapoartelor românești expirate în perioada 1 martie – prezent, transmite Secția Consulară Londra.

Dacă veți călători spre România cu alți operatori economici aerieni, Consulatul României din Londra vă recomandă să verificați înainte de achiziționarea biletului, dacă este acceptat documentul de călătorie expirat.

În cazul în care vă deplasați pe cale rutieră spre România sau operatorul economic aerian nu acceptă documentul expirat pentru îmbarcare, aveți în continuare posibilitatea de a solicita un titlu de călătorie, la sediul din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH, în baza documentelor justificative ale călătoriei (bilet tren, avion, autocar, feribot) cu maxim 10 zile înainte de data călătoriei sau prin e-mail la londra.asistenta@mae.ro.

„Ca urmare a demersurilor efectuate de Secția Consulară Londra pe lângă autoritățile locale de frontieră și operatorii economici aerieni, cetățenii români care se deplasează spre România pe cale aeriană, cu bilete achiziționate la companiile #TAROM sau #BritishAirways, pot călători și în baza cărților de identitate și pașapoartelor românești expirate în perioada 1 martie – prezent.

În cazul în care vă deplasați pe cale rutieră spre România sau operatorul economic aerian nu acceptă documentul expirat pentru îmbarcare, aveți în continuare posibilitatea de a solicita un titlu de călătorie, la sediul din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH, în baza documentelor justificative ale călătoriei (bilet tren, avion, autocar, feribot) cu maxim 10 zile înainte de data călătoriei sau prin e-mail la londra.asistenta@mae.ro. Vă rugăm distribuiti”, se arată în comunicat.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply