Şcolile primare publice din New York se vor redeschide

Şcolile primare publice din New York se vor redeschide pe 7 decembrie, la fel ca unităţile şcolare pentru elevii cu deficienţe de învăţare, chiar dacă numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere. Procentajul testelor pozitive din New York este în prezent de 3,1%.

Elevii newyorkezi vor fi testaţi în fiecare săptămână. Activităţile de predare, ce presupun prezenţa fizică a elevilor la cursuri timp de cinci zile pe săptămână, sunt de preferat pentru şcolile care sunt suficient de spaţioase pentru a permite distanţarea fizică.

Până acum, activităţile de predare în format fizic erau autorizate doar două sau trei zile pe săptămână.

Şcolile gimnaziale din sistemul public de învăţământ vor rămâne închise, cu excepţia celor dedicate elevilor ce prezintă dificultăţi de învăţare.

În contextul în care cele mai multe şcoli private au rămas deschise, Bill de Blasio a decis închiderea şcolilor publice din New York începând din 19 noiembrie, invocând o rată de pozitivare la COVID-19 pe plan local de peste 3%.

Dispoziţia a generat imediat o serie de controverse, inclusiv o petiţie ai cărei semnatari au cerut ca şcolile publice să rămână deschise, alături de mai multe proteste ce au fost organizate în faţa Primăriei din New York.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply