Școala de Vară pentru studenții români din Italia

        Studenţii români din Italia au acum posibilitatea să participe la Şcoala de vară de limbă română.Este o oportunitate mai ales pentru cei care s-au născut în Peninsulă. Cursul este gratuit și va fi susținut de profesori titulari ai catedrelor de limba română din universitățile din Italia.

         Întâlnirile vor avea loc online cu o frecvență de două ori pe săptămână și se vor ține în zilele de luni, în intervalul orar 17.00-18.30, și vineri, în intervalul orar 9.00-10.30.

         Inițiativa are loc ca urmare a reuniunii organizate de Ambasada României în cursul lunii mai 2022 cu studenții români din Italia, în care a fost exprimat interesul comunității de tineri români formați sau născuți în Italia de a-și îmbunătăți cunoștințele de limba română și se adresează în special celor care nu au posibilitatea de a urma un curs tradițional. Totodată, urmărește să reunească tineri care împărtășesc experiența de migrație în Italia, în special pe cei care au învățat limba română în primii ani de viață și de școală în România sau pe cei născuți în Italia care au învățat limba română în familie.


           Şcoala de vară de limbă română este  organizată de Ambasada României în Italia și Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania.


           Cei interesaţi trebuie să confirme participarea la adresa de e-mail daniela.calugarul@it.lsrs.ro ,până la 30 iunie 2022, inclusiv.

Credit info si foto lsrs.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply