Schimbări pentru românii care trăiesc în Marea Britanie

Până pe 30 septembrie anul viitor românii încă mai pot intra doar cu buletinul în Marea Britanie, dar ulterior acestei date o pot face numai pe baza paşaportului.

În ce priveşte vizele, românii, de exemplu, vor putea intra şi sta fără viză în Marea Britanie pentru o perioadă de la până la 6 luni într-un an. Însă românii care vor să muncească în Regatul Unit în acele 6 luni au nevoie de viză.

De asemenea, chiar de la 1 ianuarie românii care vor dori să muncească sau să studieze mai mult de 6 luni în Regatul Unit vor avea nevoie de viză.

Autorităţile britanice au prevăzut două modalităţi pentru obţinerea vizei. Persoanele care posedă un paşaport biometric vor putea completa cererea inclusiv confirmarea identităţii utilizând o aplicaţie pentru telefoane inteligente.

Solicitările pentru obţinerea vizei nu se pot depune în baza cărţii de identitate. Românii care nu au paşaport simplu electronic şi aplică în baza unui paşaport simplu temporar trebuie să depună documentaţia personal la Centrul Regional pentru Vize din România care se află la Bucureşti.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply