Scapam de pandemie in 6 luni?

Organizatia Mondiala a Sanatatii asteapta obtinerea avizelor pentru a doua generatie de vaccinuri pentru COVID 19. Acestea ar putea fi si sub forma de pastille sau sprayuri nazale, peste 129 de proiecte vin in acest moment in  diferite stadii de cerectare. O mare parte dintre aceste vaccinuri se afla in faza finala de testare clinica, fiind déjà incepute testele pe oameni.

In urma cu doua saptamani, Astra Zeneca a obtinut aprobarea autoritatilor medicale din Marea Britanie pentru folosirea unui tratament pentru COVID 19, tratament care se pare ca are o eficienta de 69 de procente.

La doar cateva zile, Pfizer a anuntat ca este in faza finala cu tratamentul sau cu pastile, si ca acesta ar scadea cu 90 de procente gravitatea formelor de COVID 19. Daca Astra Zeneca a depus déjà documnetatia la autoritatile americane si ale UE, Pfizer va face acest lucru in perioada urmatoare.

Intre timp, este asteptat la finalul acestui an si noul vaccin de a doua generatie, Novavax, care va fi produs de Jansen in Spania. Vaccinul este unul classic, de anticorpi, cu reactive la o tulpina extrasa si izolata chiar din virus.

Se pare ca  ne aflam destul de aproape – probabil 6-8 luni, in functie de obtinerea autorizarilor – de a scapa de pandemie. Aceasta nu insemna insa ca nu vom ajunge probabil la un vacine anual, similar cu cel contra gripei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply