Sărbători în ţară pentru românii din diaspora

       De câteva zile este aglomeraţie mare în vămile şi aeroporturile din ţară, unde zeci de mii de români se întorc pentru a petrece Sfintele Sărbători, alături de cei dragi. Mulţi dintre ei şi-au rezervat vacanţa pe meleaguri româneşti, mai ales că este prima dată, după 2 ani de pandemie când avem parte de sărbători fără restricţii.

La Marea Neagră

       Slujba de Paşte din Noaptea de Inviere se anunţă exceptională la malul mării. La Constanța, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, cu șalupa, pe apa. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că lumina sfântă va ajunge la malul mării cu un avion care va decola de la Ierusalim. Ceremonia de Înviere va porni astfel din largul mării, unde  Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie va fi pe o ambarcațiune care va acosta mai apoi în Portul Tomis, ducand apoi lumina sfântă la Catedrala “Sfinţii Petru şi Pavel”.

      Meteorologii au prognozat vreme bună pe litoral pentru această perioadă  iar mulţi dintre turişti si-au prelungit sejurul până pe 1 mai.

La Munte

         Hotelurile şi pensiunile sunt  pregătite pentru turiști desi vremea rece şi ploioasă ii ţine departe de inăltimi pe cei mai multi. Gradul de ocupare este mai mic decât se aşteptau patronatele din turism pentru aceasta perioadă, putine hoteluri declarând ca au ocupate locuri, la peste 70 % din capacitate.

     Veste bună însă pentru iubitorii sportului alb. Pe pârtiile de altitudine este încă un strat bun de zăpadă, așa că amatorii vor putea schia în condiții bune chiar și în ziua de Paște.

       Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, şi pompieri vor ieși pe străzi, în perioada sărbătorilor. Autoritățile au declarat ca vor supraveghea bisericile, unde sunt aşteptaţi la slujbă peste un milion şi jumătate de credincioşi.

Sărbători binecuvântate ! Paşte fericit !

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply