Salvarea turismului devine prioritară în Franţa

Salvarea turismului devine prioritate naţională în Franţa. Guvernul a decis să aloce 1,3 miliarde de de euro din fonduri publice pentru investiţii în sector, plan care va fi completat cu investiţii private, urmând să atingă o valoare totală de şapte miliarde de euro.

Firmele din sector trebuie sprijinite pentru că vor avea costuri suplimentare, fiind obligate să asigure condiţii sanitare excepţionale.

După discuţii de peste trei ore cu reprezentanţii patronatelor din turism şi cu profesioniştii din domeniu, premierul Édouard Philippe a anunţat că acest plan excepţional de susţinere a fost construit pe două axe:

„Prima vizează sprijinirea sectorului pentru a rezista crizei actuale, limitând falimentele şi concedierile şi de a-i permite să se relanseze. A doua axă se referă la trasarea perspectivelor şi pregătirea reluării activităţii cât mai rapid.”

Premierul francez a asigurat că statul va continua să plătească şomajul tehnic până în septembrie pentru angajaţii din turism, hoteluri, restaurante, catering, cultură, sport şi industria spectacolelor pentru că firmele din aceste domenii nu îşi vor putea relua decât parţial şi treptat activitatea.

Au fost prelungite până la un an scutirile sau amânările, după caz, a utilităţilor, chiriilor, taxelor, impozitelor, precum şi a ratelor bancare pentru firmele din sector.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply