Sălile de terapie intensivă din mai multe țări europene încep să se umple din nou

Pandemia de coronavirus îngrijorează mai multe instituții din Europa. De această dată, Federația Internațională a Crucii Roșii (FICR) a cerut joi ca Europa „să nu ia piciorul de pe accelerație” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, într-un moment în care unitățile de terapie intensivă (ATI) din multe orașe europene își ating deja capacitatea maximă.

O parte din Belgia a atins deja această limită de capacitate și zone din Franța, Rusia, România, Ucraina și Republica Cehă se apropie și ele de limită, a avertizat organizația, într-un comunicat.

„Există un salt mare în numărul de spitalizări și multe țări declară că vor atinge limita în ATI în următoarele săptămâni”, a subliniat directorul regional al FICR, Birgitte Bischoff Ebbesen.

El a reamintit că Bătrânul Continent are în prezent cea mai mare rată de cazuri noi din lume, de trei ori mai mare decât în primul val din martie-aprilie.

Coordonatorul regional pentru sănătate și îngrijire din cadrul agenției, Davron Mukhamadiev, a adăugat că, de asemenea, crește timpul de spitalizare al celor afectați, la dublul sau triplul perioadelor din lunile cu mai puține internări în aceste centre.

La o posibilă creștere a deceselor cauzate de COVID-19 pe continent în această toamnă-iarnă s-ar putea adăuga moartea persoanelor care, din cauza crizei de sănătate, au dificultăți mai mari în a primi tratament pentru bolile coronariene, tuberculoză, cancer și alte afecțiuni, a avertizat el.

Continentul este a treia cea mai afectată regiune din lume în ceea ce privește cazurile totale, cu 8,3 milioane, și a doua în ceea ce privește decesele, după ce a raportat peste 260.000.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply