S-a stabilit când va avea loc Congresul PSD

congres psd congres psd

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că membrii partidului social democrat au stabilit pe 21 martie, data congresului PSD.


Marcel Ciolacu a mai adăugat că în cazul în care criza coronavirusului va lua „o amploare moderată” se va organiza un video-congres.

El a mai precizat că majoritatea colegilor din partid sunt de acord cu această dată, săptămâna viitoare Comitetul Executiv Naţional al PSD urmând să dea un vot în acest sens.

„Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD – n.r.). Am stabilit cu colegii şi urmează săptămâna viitoare să mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile să fie şi decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. (…)

Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. (…).

Am avut săptămâna trecută această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri. N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă. Cel puţin până acum am demonstrat şi eu şi domnul Stănescu şi echipa că avem capacitatea organizatorică de a reorganiza partidul şi de a fi partidul pregătit pentru orice fel de alegeri”, a declarat liderul PSD la interviurile DC News, citat de Agerpres.

Marcel Ciolacu a mai declarat că şi-ar fi dorit să existe o competiție, un contracandidat pentru şefia PSD acesta fiind unul dintre motivele amânării Congresului, însă principalul motiv este apariţia coronavirusului.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply