Românii vor putea traversa Ungaria doar prin coridorul umanitar

Traversarea teritoriului Ungariei de către cetăţenii români dinspre Europa de Vest spre România va fi posibilă în continuare, doar prin coridorul umanitar desemnat, a declarat locotenent-colonelul de poliţie Róbert Kiss.

„În vederea evitării aglomeraţiei în viitor, de la sfârşitul săptămânii trecute, datorită noii structuri de control al traficului, introdusă de autorităţile române, poliţia controlează circulaţia continuu şi, în caz de nevoie, îi dirijează pe automobilişti spre un punct de trecere alternativ”, a spus Róbert Kiss.

Ofiţerul a anunţat de asemenea că, „începând cu 21 mai, nu vor mai fi supuşi carantinei persoanele care dispun de un domiciliu stabil sau temporar sau permis de şedere în Slovacia şi care părăsesc ţara pentru o perioadă mai scurtă de 24 de ore. Aceste persoane vor trebui să completeze doar un formular tipizat.”

„În Croaţia vor putea intra, de acum înainte, nu doar cetăţenii UE care posedă imobile sau ambarcaţiuni în această ţară, ci şi cei care se deplasează din motive personale, la evenimente familiale sau la tratament medical, precum şi toţi cei care pot dovedi că au cazare rezervată”, a precizat lt. col. Kiss

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply