Românii din străinătate sfătuiți să nu vină în țară de sărbători

romanii sunt sfatuiti sa nu vina in tara diaspora coronavirus romanii sunt sfatuiti sa nu vina in tara diaspora coronavirus

În contextul în care coronavirusul se răspândește extrem de rapid în întreaga lume, românii care locuiesc în afara țării, în special cei care locuiesc în Italia sunt sfătuiți să nu vină acasă de sărbători.

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului național de boli Infecțioase Matei Balş din Capitală, îi sfătuiește pe românii din străinătate să se gândească foarte bine, pentru că s-ar putea ca în loc să stea cu familia, să fie izolaţi la domiciliu sau în carantină dacă sunt suspecți sau depistați pozitiv de coronavirus.

,,În momentul de faţă, aşa cum sunt lucrurile, dacă mâine ar fi Paştele, ar fi bine. Din păcate, nu e mâine Paştele, e ceva mai încolo, mai trece o lună şi jumătate şi în această lună şi jumătate se pot întâmpla foarte multe lucruri.

Dacă ne uităm la Italia, în momentul de faţă, ieri au declarat 552 de cazuri, astăzi 342 de cazuri şi încă 18 decese. Dacă ne uităm şi calculăm la întreaga populaţie a Italiei nu reprezintă nimic, pentru că reprezintă 0,00…nu ştiu cât la sută. Dar când priveşti cifrele sec – 342 de persoane… e ceva, mai ales că sunt din zone diferite, nu strict din zone de focar, care sunt carantinate în momentul de faţă. Deci totul este într-o dinamică permanentă.” a declarat Streiu Cercel, scrie ziare.com

Aceeași sugestie a venit în urmă cu câteva zile și din partea ministrului Sănătății, Victor Costache: ,,I-am răspuns şi fratelui meu, care este în Milano, va fi în izolare la domiciliu 14 zile. Este bine ca în această perioadă să înţelegem contextul în care ne aflăm şi să ne limităm deplasările.”

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply