Românii din Graz pot obţine mai uşor acte româneşti

        Românii din Austria au acum posibilitatea să obţină mai repede şi mai uşor documente de identitate românesti sau acte notariale.

        Un consulat mobil va fi organizat la Graz, in perioada 6-8 mai 2022. Astfel Ambasada României la Viena va furniza servicii consulare pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în landurile Steiermark, Kärtnen și Burgenland. Locatia evenimentului este : Mariatroster Straße 211, 8044 Graz

Program zilnic: 

Vineri, 6 mai 2022: 10:00-17:00

Sâmbătă, 7 mai 2022: 10:00-17:00

Duminică, 8 mai 2022:10:00-17:00

Pentru a putea avea acces in cadrul consulatului itinerant, până  in data de 04.05.2022 (până la ora 14:00), cetățenii români din zonele sus-menționate pot solicita prin e-mail (itinerant.graz@gmail.com) programarea pentru următoarele tipuri de servicii consulare:

  • servicii notariale (cu excepția procurilor cu incidență notarială – de vânzare, cumpărare, succesiune și declarații de succesiune);
  • înscrieri certificate de naștere;
  • adeverințe de cazier judiciar;
  • documente de călătorie (pașapoarte).

Programarea prin e-mail se va face prin transmiterea, la adresa de email: itinerant.graz@gmail.com, a următoarelor informații:

  • date de identificare (numele și prenumele solicitantului, număr de telefon);
  • Meldezettel;
  • tipul de serviciu consular dorit;
  • copii ale documentelor necesare pentru efectuarea serviciului consular în cauză, în format pdf (actele necesare pentru diversele servicii consulare le găsiți aici: https://viena.mae.ro/node/465)

Confirmarea programării solicitate  se va transmite tot prin e-mail, după analizarea documentelor pe care ni le puneți la dispoziție.

Programările vor fi făcute strict în ordinea cronologică a trimiterii tuturor documentelor necesare serviciului consular dorit și în limita programului de lucru menționat. Dosarele primite după data comunicată și cele incomplete nu vor fi acceptate.

Trebuie să vă prezentați la data și ora programării cu toate DOCUMENTELE ÎN ORIGINAL.

În cazul în care doriți transmiterea pașaportului prin poștă, vă rugăm să veniți cu un plic autoadresat și timbrat, cu adresa  dumneavoastră înscrisă pentru fiecare pașaport în parte.

sursa foto : https://www.austria.info/es/destinos/ciudades/graz

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply