Românii din Diaspora îşi vor primi înapoi banii din amenzile PLF

               Veste bună!!! Mii de români care au fost amendaţi pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) vor scăpa de plata acestora.

       Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se anulează amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) . Legea prevede măsurile impuse la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

Astfel „Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede actul normativ.

Românii care au plătit amenzile îşi pot recupera banii

Un aspect important pentru românii care au achitat plata acestor amenzi  priveşte returnarea acestor sume . Autorităţile se obligă ca sumele de bani achitate să fie restituite la cererea contravenienţilor. Cererea trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani, anunţă agerpres.ro

Amenzile pentru necompletarea PLF au fost date până în 27 februarie.        Din 20 decembrie 2021, la intrarea in tara , toate  persoanele trebuiau sa detina Formularul digital de intrare in Romania(PLF). Formularul trebuia  completat cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei  iar mii de români care  au venit în special în perioada Sărbătorilor de iarnă nu l-au deţinut. Alţii au reclamat că deşi l-au completat au fost totuşi amendaţi.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply