Românii din Australia îşi pot reînnoi paşapoartele

        După ce legăturile dintre Europa şi Australia au fost aproape întrerupte din cauza restricţiilor de calătorie impuse de pandemia de Covid 19, românii din diaspora australiană vor avea acces mai uşor la serviciile consulare.

      Consulatul General al României la Sydney anunță organizarea unui consulat itinerant în localitatea Gold Coast, QLD, în perioada 27- 28 mai 2022. Consulatul itinerant se va desfăşura la sediul Select World Travel, adresa: 1/66 Appel St., Surfers Paradise, 4217, Queensland.

        Accesul la serviciile consulare se va face numai pe bază de programare prealabilă, care poate fi solicitată la Consulatul General al României la Sydney, pe adresa de e-mail: sydney.consul@mae.ro până cel târziu duminica, 15 mai 2022.

          La momentul solicitării programării trebuie să precizaţi :

– Subiect e-mail: Solicitare programare Consulat itinerant mai 2022.

– numele şi prenumele solicitantului;

– serviciul consular solicitat (de ex: pașapoarte electronice sau titluri de călătorie, procuri sau declarații, adeverință cazier judiciar etc);

– numărul de telefon mobil.

         În funcţie de fiecare situaţie specifică, se va solicita transmiterea de xerocopii scanate color ale actelor necesare pentru prestarea serviciilor consulare dorite.

        Serviciile consulare care vor fi realizate la solicitarea cetățenilor români din Queensland sunt: preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie, eliberarea de acte notariale, eliberarea adeverințelor de cazier judiciar, acte de stare civilă (naștere, căsătorie, deces).

La cererea scrisă a solicitanţilor, paşapoartele pot fi expediate prin poştă sau prin serviciile de curierat rapid.

Vă rugăm să aveți în vedere că este obligatoriu să purtați masca de protecție în timpul vizitei.

sursa foto : Wikipedia

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply