România interzice activitățile unde participă mai mult de 1000 de persoane

evenimente romania 1000 oameni coronavirus diaspora evenimente romania 1000 oameni coronavirus diaspora

Începând de duminică, evenimentele unde participă mai mult de o mie de persoane devin interzise, anunțul a fost făcut de secretarul de stat, Raed Arafat.

Măsura este valabilă atât pentru evenimentele care se desfășoară într-o incintă, cât și pentru cele care au loc în aer liber, publice sau private, a precizat oficialul. 

,,Știm şi ne cerem scuze că această măsură va produce, poate, unele nemulţumiri sau un disconfort, dar consider că în acest moment sunt măsuri necesare pentru prevenire şi sperăm că o să avem înţelegerea tuturor celor care sunt implicaţi”, a spus Raed Arafat.

Noile măsuri sunt valabile până pe 31 martie, când se va face o evaluare a situației, existând posibilitatea de prelungire. 

În școlile unde s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus,cursurile au fost suspendate pe o perioadă de 14 zile. 

De asemenea, stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost oprite până la 31 martie, la fel și vizitele aparținătorilor.

Raed Arafat le-a sugerat încă o dată,  românilor din Italia să nu vină acasă de sărbători, dacă se află în zone de 

Acesta a mai adăugat că cei care nu  declară adevărul la graniță în legătură cu zona din care vin,  riscă să fie amendați.

În România au fost confirmate până în acest moment 13 cazuri de infectare cu coronavirus.   

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply