România: două spitale închise, prea multe cazuri de COVID -19 în rândul personalului

Numărul de cazuri Covid-19 confirmate în România a depășit cu mult 1000, iar cel al victimelor 17 victime, 5 dintre care au murit în spitalul din Suceava, acesta fiind unul dintre cele două spitale închise recent din cauza numărului tot mai mare de cazuri confirmate în rândul personalului medical.

Ministerul Sănătății a luat această decizia drastică, dar inevitabilă, după ce 83 de angajați au fost depistati pozitivi.

În spitalul care este una dintre cele mai mari unități medicale din nord-estul țării este prevăzută acum o dezinfectare de urgență, în timp ce pacienții internați au fost transferați în alte structuri sanitare.

O situaţie aproape similară s-a verificat şi la spitalul militar din Focșani, în zona de est a ţării, care a fost închis după ce un medic, o asistentă medicală și aproximativ zece pacienți au rezultat pozitivi la noul coronavirus.

Revenind la Suceava, conducerea spitalului susține că a luat toate măsurile posibile pentru protejarea personalului, chiar și în absența unui echipament adecvat și a unui protocol adecvat care trebuie urmat pentru a evita infecția.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply