România a decis suspendarea zborurilor spre și dinspre Italia

romanii sunt sfatuiti sa nu vina in tara diaspora coronavirus romanii sunt sfatuiti sa nu vina in tara diaspora coronavirus

Autoritățile române au hotărât suspendarea zborurilor spre și dinspre Italia, până pe 23 martie 2020, de teama coronavirusului. Totuși, persoanele care sosesc din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud vor fi puse în carantină obligatorie. 

,,Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici spre şi dinspre Italia din 9 martie 2020, ora 12.00 ora României până în data de 23 martie, ora 12.00”, a anunţat, duminică seară, ministrul de Interne, Marcel Vela.

Companiile aeriene au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, Iran, China, Coreea de Sud, către România cu escală, a mai precizat ministrul Marcel Vela. 

Persoanele care hotărăsc să vină în România și nu declară la vamă, țara de unde vin, vor fi acuzate de fals în declarații. 

„Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul când a completat declarația. Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus ministrul Marcel Vela.

Astăzi va avea loc o ședință  a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru a stabili dacă se vor suspenda cursurile pentru toate școlile. 

În prezent dacă într-o şcoală apare un caz de coronavirus, cursurile se suspendă în respectiva instituție de învățământ.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply