ROMÂNI STABILIŢI ÎN SPANIA

„Îmi e dor de ţara mea, dar acum viitorul meu este aici”

(Spania), 30 martie 2020 – În urmă cu 12 ani, Andrea Maria Alexandru a schimbat România natală cu Aguilar de Campoo. Părinții și fratele ei, precum și soțul și fiica ei locuiesc și în orașul galician.

Orașul din care provine Andrea Maria Alexandru se numește Baia Mare și este situat în provincia românească Maramureș. La mii de kilometri distanță se află Aguilar de Campoo, un oraș din Montaña Palentina, care a devenit noua ei casă în urmă cu 12 ani.

„Am venit în Spania în iunie 2008. Tatăl meu lucra aici și ideea mea era să mă bucur de vacanță. Până la urmă, am găsit un loc de muncă și am rămas”, spune tânăra, care are și mama și fratele în orașul galician. În tot acest timp, Andrea Alexandru a lucrat în diferite unități din sectorul ospitalităţii și a avut timp să găsească dragostea: un alt tânăr român, cu care s-a căsătorit recent.

„Sunt încântată de viața mea în Aguilar. Aici l-am cunoscut pe soțul meu, am o fată frumoasă și oamenii au fost întotdeauna buni cu mine. Adevărul este că profit de această ocazie pentru a le mulțumi tuturor”, continuă această tânără româncă care şi spune că, deși îi lipsesc unele lucruri din țara ei și, mai ales, familia, este clar că, deocamdată, gândindu-se la fiica sa, viitorul tău este în Spania. „Îmi aduc aminte de prietenii mei, de casa mea, de toate, mi-ar plăcea să mă întorc, este normal, dar chiar acum mi se pare complicat”, explică și Andrea Alexandru, pe care mulți din orașul galician o cunosc și o apreciază datorită caracterului său afabil, și care lucrează de mult timp într-o locație centrală situată în Plaza de España.

Muncitoare și responsabilă, primul ei loc de muncă a aparut la două săptămâni de la sosirea ei în Spania. „Mi-au făcut un contract și am primit cartea verde”, încheie tânăra.

În Palencia, a doua naționalitate străină majoritară este cea română, cu 1.551 de cetățeni, cifră depășita doar de Maroc, cu 1.922.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply