ROMÂNI ÎN DRUM SPRE CASĂ

Pe coridorul umanitar deschis de Ungaria au revenit în România aproape 47.000 de româniUngaria permite în fiecare noapte trecerea celor ce se îndreaptă spre casă.

Potrivit datelor înregistrate luni de GCS, din 18 martie au revenit în România prin punctele de trecere a frontierei 46.800 de cetăţeni români întorşi din Occident din cauza crizei provocate de coronavirus.

Premierul român Ludovic Orban a anunţat miercuri în cadrul şedinţei de guvern că a stabilit împreună cu premierul ungar Viktor Orbán ca Ungaria să permită în fiecare noapte între orele 21 – 5 trecerea pe coridorul umanitar desemnat de autorităţile ungare a cetăţenilor români care se întorc din Occident.

Datele GCS se referă la circulaţia persoanelor de la punctele de trecere a frontierei de la Kiszombor, Csanádpalota (M43/A1), Nădlac, Vărşand şi Ártánd.

Ministerul român de Externe a organizat întoarcerea acasă a altor mii de cetăţeni români rămaşi blocaţi în diferite ţări.

Potrivit unei aprecieri anterioare a emisiunii în limba română a postului REL, numărul celor care s-au întors din Occident la începutul lunii martie – mai ales din Italia şi Spania – poate fi estimat la cel puţin 200.000, dar nu este exclus să ajungă chiar la 900.000. Aceştia au evitat izolarea la domiciliu şi carantina, deoarece au trecut frontiera naţională a României în momentul în care doar zona Lombardia era considerată drept “zona roşie” a epidemiei.

Până luni seara şapte persoane infectate cu coronavirus şi-au pierdut viaţa, iar în străinătate au decedat opt cetăţeni români care sufereau de Covid-19. Noul tip de coronavirus a fost identificat în România doar la 576 de persoane.(MTI)

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply