Rezultate spectaculoase în lupta impotriva cancerului

         De zeci de ani, medici şi cercetători studiază diferite metode de a combate cancerul. Un studiu recent, efectuat pe pacienți cu cancer rectal a avut rezultate uimitoare. Toți cei 18 bolnavii tratați s-au vindecat, cancerul fiind eliminat din corpul acestora. Rezultatele sunt cu atât mai spectaculoase cu cât la studiu au participar doar cele 18 persoane ulterior vindecate, scrie  The New York Times.

   In urma tratamentului, celor 18 li s au făcut analize detaliate  pe lângă examenul fizic, cum ar fi  endoscopia, scanările PET și RMN-urile. Toate acestea nu  au mai putut detecta cancerul.

     Doctorul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering” este autorul studiului, care a fost publicat în „New England Journal of Medicine” care a descris rezultatele. El a declarat că nu mai cunoaște niciun studiu în care tratamentul a eradicat cancerul în fiecare pacient.

    Este pentru prima dată în istoria medicinii când se întâmplă acest lucru ceea ce îi face pe oamenii de ştiinţă optimişti şi îi determină să continue cercetările şi pe alţi pacienţi.

    Cei 18 pacienții pe care s-a testat tratamentul, mai urmaseră tratamente dure  precum  chimioterapia, radiații sau intervenții chirurgicale. Ei se aşteptau ca după acest studiu să revină la aceste tratamente astfel că în momentul în care au aflat că nu mai trebuie să îndure alte proceduri au fost copleşiţi.

„Au fost multe lacrimi de fericire,” a spus medicul Andrea Cercek, oncolog la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering” și co-autor al studiului.

      Medicamentul utilizat în timpul studiului a fost administrat la fiecare trei săptămâni timp de șase luni și a costat 11,000 de dolari pentru fiecare doză. Dostarlimab face parte din categoria inhibitorilor punctelor de control.

      Studiul nu se va opri aici. Rezultatele spectaculoase i-au determinat pe experți să continue testarea mai multor oameni.

 Credit info si foto : hotnews.ro si https://www.nytimes.com/2022/06/05/health/rectal-cancer-checkpoint-inhibitor.html?fbclid=IwAR0qwBZ8HvIRPO9Iu-kLzv6OOU4Y-y3IL1dkSPQx3SjWV21COwgExuWbr8o

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply