Relaxare a restricțiilor în Ungaria și Slovenia

Ungaria și Slovenia au anunţat o relaxare a restricțiilor impuse pentru încetinirea pandemiei de COVID-19, începând de luni. Excepţia este Budapesta din cauza numărului mare de contaminări înregistrate.

Guvernul din Ungaria autorizează redeschiderea teraselor restaurantelor, a băilor termale şi a muzeelor în aer liber în provincie, dând undă verde totodată antrenamentele sportivilor profesionişti.

Regulile de distanţare socială şi purtarea obligatorie a măştilor în mijloacele de transport în comun, precum şi în magazine vor trebui însă respectate în continuare.

Slovenia dorește să ofere sportivilor profesionişti dreptul de a-şi relua activitatea şi să ridice restricţiile la deplasările interne pentru cei 2 milioane de locuitori ai săi.

Proprietarii de restaurantele şi administratorii barurilor vor avea dreptul să servească de luni clientela în exterior dacă respectă norme stricte sanitare.

Cea mai mare parte a bibliotecilor şi muzeelor vor putea să-şi primească din nou publicul, ca şi magazinele cu o suprafaţă mai mică de 400 de metri pătraţi şi saloanele de coafură.

De asemenea, va organiza revenirea unei părţi a elevilor la şcoală la jumătatea lunii mai, măsura vizând doar primele trei clase ale şcolii primare, precum şi pe elevii din anii terminali care au de susţinut examene. Ceilalţi vor trebui să aibă răbdare până în septembrie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply