Reguli noi la cumpărarea unei maşini din străinătate

         Vrei să-ţi cumperi o maşină din străinătate ? Un protocol semnat între între Registrul Auto Român ( RAR) şi Agenţia de Administrare Fiscală (ANAF) schimbă regulile în domeniu. Conform acestuia persoana care achiziționează o mașină din străinătate trebuie să fie aceeaşi cu persoana care o înmatriculează.

         Protocol dintre RAR și ANAF urmăreşte anihilarea reţelelor de samsari auto care pleacă peste hotare şi aduc în ţară mașini la mâna a doua evitând plata TVA a acestora.

          Astfel cei care achizitionează mașini second hand din străinătate trebuie să le şi înmatriculeze în România.Practic cartea de identitate a vehiculului va fi eliberată doar persoanei care a achiziţionat maşina. În acest fel vânzătorii nu mai pot evita plata TVA.

   Actele de vânzare-cumpărare pot  fi prezentate în original sau în copie, dar trebuie să fie lizibile. Obligaţia legală este ca  acestea să fie scanate de angajații RAR și transmise în format digital către ANAF.

              Măsura a fost luată pentru a ajuta la destructurarea reţelelor specializate în evaziune fiscală cu maşini second hand de peste hotare.

              Românii cumpără an de an maşini second hand aduse din străinătate. Numai în 2021, în România au fost înmatriculate 120.000 de autoturisme noi şi 400.000 de mașini la mâna a doua.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply