Record mondial:  Romanul  David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planeta

     

 La această ediţie a Campionatului  European de natație pentru seniori de la Roma, sportivul de doar 17 ani a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, cu un timp de  46 de secunde și 86 de sutimi. Rezultatul este cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, deţinătorul precedentului record la această probă, din 2009, cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

           În competiţia din capitala Italiei, David Popovici a obținut  medalia de aur , depaşindu-i pe Kristof Milak  care a câştigat argintul cu timpul de 47 sec 47/100 şi pe  Alessandro Miressi, care a câştigat bronzul cu timpul de 47 sec 63/100.

            Sportivul român este campionul mondial en titre şi la 200 m liber.Recordul lui David Popovici  reprezintă un nou record mondial de seniori, un nou record european de juniori și un nou record al competiției.


            David Popovici este al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care câştigat aurul în 2021, la Budapesta, la proba 100 m spate.

           La Roma el urmează să concureze şi la probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

           Delegaţia României  la Europene numără 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Aceştia vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Credit info si foto https://www.facebook.com/roma.mae.romania

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply