Radioterapia în doză unică, eficientă în tratarea cancerului de sân

Potrivit unui studiu britanic îndelungat, o singură doză targetată de radioterapie ar putea fi la fel de eficientă în tratarea cancerului de sân precum tratamentul convenţional, care implică mai multe doze, pe o perioadă de mai ulte săptămâni.

Radioterapia se realizează în timpul operaţiei, folosind un dispozitiv mic plasat în interiorul sânului, imediat după ce tumora este extirpată.

Cercetătorii au afirmat că 80% dintre femeile care au beneficiat de o astfel de doză unică de radioterapie au avut mai puţine efecte secundare.

Profesorul Jayant Vaidya, care a condus studiul, la University College London a declarat că radioterapia targetată „schimbă complet gestionarea unui mare segment dintre pacientele cu cancer de sân. Cele care sunt supuse unei lumpectomii, pentru tipurile obişnuite de cancer de sân, sunt supuse acestui procedeu. Medicii din întreaga lume au început deja să îl folosească, bazându-se pe primele noastre rezultate. Şi aproximativ 45.000 de paciente au primit acest tratament.”

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply