Protest în faţa muzeului Luvru

Câteva zeci de ghizi din Paris au protestat astăzi în faţa muzeului Luvru, din Paris, purtând măşti şi pancarte cu portretul Monalisei, cerând susţinere din partea guvernului pentru a trece peste criza coronavirus.

Aceştia s-au întrunit lângă piramida de sticlă din faţa Luvrului, la deschiderea acestuia pentru prima dată după patru luni, după ce a fost închis din cauza epidemiei.

În luna mai, Franţa a anunţat măsuri în valoare de 18 miliarde de euro pentru a susţine sectorul turistic în faţa efectelor pandemiei. Dar Margot Schmitz, o protestatară, a afirmat că aceste fonduri nu ajung şi la ghizi ca ea, dintre care majoritatea au contracte pe termen scurt şi se confruntă cu dificultăţi financiare iminente.

„Guvernul închide ochii”, a declarat ea pentru Reuters. „Nu ne aude nimeni.” Ar putea trece luni de zile până când numărul turiştilor să revină la cel dinaintea crizei.

Luvrul a declarat că aşteaptă 7.000 de vizitatori astăzi dar, după un entuziasm iniţial, managerii au estimat că numărul va fi de numai o cincime din nivelul de dinaintea epidemiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply