Protest al angajaților restaurantelor și barurilor din România

Sute de restaurante şi baruri din România vor fi închise astăzi, între orele 17:00 şi 18:00, iar angajaţii vor ieşi în faţa localurilor pentru a atrage atenţia asupra lipsei de susţinere a autorităţilor pentru industria ospitalităţii.

Proprietarii de localuri sunt nemulţumiţi că interioarele restaurantelor nu pot fi deschise şi spun că din acest motiv în sezonul rece sute de mii de angajaţi ar putea rămâne fără locuri de muncă.

Situaţia în care se află sectorul HoReCa din România, care a înregistrat o scădere cu aproximativ 70% a cifrei de afaceri în prima jumătate a acestui an, a fost discutat astăzi, într-o dezbatere la care a participat şi preşedintele Organizaţiei Restart Industria Ospitalităţii, Daniel Mischie.

„Pe data de 1 iunie au fost redeschise terasele, parţial şi cu anumite protocoale sanitare, şi după cum aţi văzut, la două săptămâni după ce s-au redeschis aceste terase nu a existat niciun impact asupra evoluţiei numărului de infecţii COVID, drept urmare nu există nicio corelaţie în acest sens.

Şi suntem astăzi, cu o lună înainte de redeschiderea şcolilor, într-o situaţie în care nu ştim ce să le răspundem celor 400.000 de angajaţi din această industrie, milioanelor de clienţi care ne întreabă ce avem de făcut în momentul în care nu mai este posibil să stăm pe terase. Observăm că în Europa, singura ţară cu restaurantele închise este România”, a declarat preşedintele Organizaţiei Restart Industria Ospitalităţii, Daniel Mischie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply