Proces a celor trei complici ai teroriştilor care au lansat atacuri la Barcelona şi Cambrils

În Spania a început procesul a trei complici ai teroriştilor care, în 2017, au lansat atacuri la Barcelona şi Cambrils. Teroriştii au fost ucişi la vremea respectivă de forţele de ordine, iar creierul celulei a murit într-o explozie, în casa unde se pregătea un atentat de proporţii plănuit să aibă loc la Catedrala Sagrada Familia din Barcelona.

Cea mai aşteptată declaraţie este a lui Mohamed Houli Chemlal, care se afla în casa din localitatea Alcanar, unde a avut loc explozia provocată de manevrarea unor substanţe periculoase. Acest accident a schimbat planurile teroriştilor, ei au decis să comită un atentat improvizat peste numai câteva zile.

Au intrat cu o furgonetă pe bulevardul Rambla din Barcelona şi au călcat turişti şi localnici, iar la Cambrils au atacat cu cuţitele oameni aflaţi la plimbare.

Al doilea acuzat este Driss Oukabir, care a declarat în faţa autorităţilor că gruparea pregătea atentate şi că el doar executa ceea ce îi ordonau prietenii săi.

Avocatul lui Oukabir spune că acesta nu este radical, pentru că el consumă droguri şi alcool, dar instanţa aşteaptă de la el să clarifice felul în care Abdelbaki es-Sati, considerat liderul celulei, a reuşit să plănuiască atentatele.

Al treilea acuzat cere achitarea şi apărătorul lui spune că nu împărtăşeşte ideile organizaţii teroriste Stat Islamic, el fiind implicate în atentate pentru că este cel care a împrumutat una din furgonete folosite în atacuri, fără să cunoască intenţiile adevărate ale autorilor.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply