Președintele Franței, depistat cu COVID-19

Depistat pozitiv cu COVID-19, Emmanuel Macron a intrat în carantină pentru 7 zile. Preşedintele Franței se simte bine şi continuă să lucreze la distanţă – declara un deputat din partidul La République En Marche, care este şi medic.

Emmanuel Macron a avut o agendă foarte încărcată în ultimele zile şi de aceea principalii săi colaboratori – miniştri, parlamentari, precum şi mai mulţi lideri europeni cu care s-a întâlnit recent – au luat decizia de a se testa şi autoizola.

Este vorba de preşedintele Adunării Naţionale, Richard Ferrand, precum şi de o parte din lideri grupurilor parlamentare care au participat ieri la un dejun de lucru cu şeful statului. De asemenea, premierul spaniol, Pedro Sanchez, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu care s-a întâlnit luni, şi premierul portughez, Antonio Costa, pe care l-a primit ieri la Palatul Élysée. Premierul Jean Castex, declarat caz contact, s-a autoizolat imediat, iar testul pe care l-a făcut azi-dimineaţă a ieşit negativ.

Pe lângă aceste întâlniri oficiale, preşedintele Macron a fost prezent luni, timp de 4 ore, în mijlocul membrilor Convenţiei Cetăţenilor pentru Mediu, o întâlnire la care au participat zeci de persoane.

Soţia sa, Brigitte Macron, nu prezintă simptome şi a avut marţi un test negativ, înaintea unei vizite la un spital de copii.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply