Premierul britanic va anunţa restricţii mai dure

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că va impune curând restricţii mai dure în Anglia, pentru a combate un focar de coronavirus care evoluează rapid şi a indicat că şcolile secundare s-ar putea să nu se redeschidă în această lună.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut brusc în Marea Britanie în ultimele săptămâni, alimentate de o nouă variantă mai transmisibilă a virusului.

Duminică au existat aproape 55.000 de cazuri noi şi, în total, peste 75.000 de persoane din ţară au murit de COVID-19 în timpul pandemiei – al doilea cel mai mare bilanţ din Europa.

„Dacă vă uitaţi la cifre, nu există nicio îndoială că va trebui să luăm măsuri mai dure şi le vom anunţa în timp util„, a spus Boris Johnson.

În prezent, Anglia este împărţită pe patru niveluri de restricţii, în funcţie de prevalenţa virusului, marea majoritate a ţării în nivelurile 3 şi 4, unde amestecul social este restricţionat şi restaurantele şi pub-urile sunt închise.

Matt Hancock a spus mai devreme că regulile de la nivelul 3 nu funcţionează, în mod clar. Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au propriile restricţii dure.

„Se pare că şcolile secundare joacă probabil un rol mai important în răspândirea epidemiei decât şcolile primare, aşa că va trebui să analizăm foarte atent ceea ce facem cu şcolile secundare mai târziu în cursul lunii”, a spus el.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply